Sluzni Čep u Trudnoći Slike i Video

Sluzni Čep u Trudnoći Slike i Video

Sluzni Čep je u trudnoći žena uobičajena stvar. Mukusni čep koji ispadne je za njih dobar znak koji im može kazati kad je vrijeme za porod djeteta. Međutim, mnoge žene još uvijek ne znaju ništa o mukusnom čepu i njegovoj funkciji. Većina jedino zna da je vrijeme za porod kad sluzavi čep iziđe, a kad je vrijeme za trudove, prije toga bi mukusni čep morao izići. No neke stvari ne stoje tako.
sluzni cep slike sluzni cep slike

Sluzni Čep u trudnoći: Sluzni (Mukusni) Čep

sluzni čep kako izgleda, sluzni čep slika, sluzavi čep slikaMukusni je čep način na koji se maternica štiti od bakterija. Sluzni čep se zapravo sastoji od traka krvi. Boja sluzi može biti različita. Može biti žućkasta, ružičasta, smeđa, zelena, ili čak bistra. Mukusni se čep može izgubiti na više načina. Zapravo, to se može dogoditi potaknuto ne samo kao rezultat zrelosti cerviksa da dopusti prolazak bebe, već i kao posljedica pregleda vagine ili spolnog odnosa tijekom trudnoće. Kad vam iziđe mukusni čep znatno prije predviđenog roka poroda, nužno je to reći svom liječniku.

Sluzni Čep u trudnoći: Cerviks

U trudnoći sluzavi čep znači da su van cerviks i maternica zdravi. Kad mukusni čep iziđe, to znači da je cerviks zreo, širi se, omekšava i stanjuje se kao rezultat spremnosti da beba iziđe. To je razlog zašto sluzni čep treba izići. Način na koji ćete izgubiti sluzni čep može također biti raznolik.


Cervikalni Čep

Cervix, Neke žene ga izgube odjednom i mukusni je čep je u obliku cjelovite mase. Neke druge žene gube ga polako i potrebno je određeno vrijeme da bi u potpunosti izišao i postepeno izlazi u komadićima. Sluzni čep može se biti različit, ovisno o trudnoći i stanju trudnice.

Pitanje „što je sluzni čep“ važno je za žene u prvoj trudnoći. Nužno je da budu temeljito informirane od strane njihovih liječnika, tako da nemaju pogrešne zamisli. Jedno treba znati, vrijeme izlaska mukusnog čepa u odnosu na pojavu trudova može varirati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *