Kako izgleda Sluzavi Čep?

Kako izgleda Sluzavi Čep?

Kako izgleda Sluzavi ČepKako izgleda sluzavi čep ? To je možda najčešće pitanje koje postavljaju žene u prvoj trudnoći. Potrebno im je znati svaki detalj o mukusu (sluzi), mukusnom čepu, kako izgleda, itd. To je zato da ne ostanu neinformirane i ne čine pogrešne korake kad dođe vrijeme poroda. Zapravo, postoje osnovne informacije koje treba znati o mukusnom čepu i njegovoj ulozi u vrijeme poroda.

Kako izgleda Sluzavi Čep? Boja

Na pitanje „kako izgleda sluzavi (mukusni) čep“ može se prvo odgovoriti s obzirom na boju. Mukusni čep i trudovi u bliskoj su vezi. Na temelju boje može se zaključiti o vremenu poroda. Ako je mukusni čep bistar i bezbojan, to znači da su još preostali tjedni do poroda. S druge strane, ako je mukusni čep ružičast, to znači da ima krvi u njemu i da trudovi mogu nastupiti u roku nekoliko sati. Ako je mukusni čep zelen, žućkast ili smeđ do trudova može doći za nekoliko dana.Kako izgleda Sluzavi Čep? Oblik

Mukusni čep može se razmatrati i s obzirom na oblik. Uglavnom, kod žena čiji je mukusni čep bistar, to znači da će polako gubiti svoj čep. To može biti u obliku komadića. Neke žene ni ne primijete da su izgubile mukusni čep. Za razliku od drugih žena koje mogu izgubiti mukusni čep odjednom i u komadu. To se obično događa ženama čiji je mukusni čep ružičast. Oblik je kompaktniji od uobičajenog vaginalnog sekreta.

Kako izgleda sluzavi čep“ može se također pitati i s obzirom na to je li već vrijeme da se pozove liječnika. Ako vam je trudnoća normalna i imate bistar mukusni čep, možda nije potrebno zvati liječnika jer vrijeme poroda može biti tek za nekoliko tjedana.

S druge strane, ako ste imali iskustvo prijevremenog poroda i mislite da vam je mukusni čep već izišao, svakako trebate nazvati svog liječnika, naročito ako vam je mukusni čep ružičast. Zato je jako važno biti detaljno informiran o mukusnom čepu. Nemojte oklijevati pitati svog liječnika „kako izgleda sluzavi čep“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *